Не виходять торти і кекси? 10 найпоширеніших помилок

         

Багатьом людям важко зрозуміти різницю між цим і випічкою. Ваша перша думка, що приготування їжі несолодке, а випічка солодка, зазвичай вірна, але не завжди. Для мене приготування їжі набагато більш невимушено і часто без рецепта, в той час як випічка – точна наука з чайними ложками і унциями, і вам завжди потрібен рецепт та точні вимірювання.

Як пекар хорошого рівня, я бачу людей, які постійно здійснюють ці типові помилки під час випічки. Прочитайте це, і ваші тістечка в наступний раз, ймовірно, будуть набагато смачнішими, повірте мені.

Коли у господині не виходить випічка, наприклад, кекси або торти, то навколишні подейкують, що вона з тістом не дружить. Але, якщо розібратися конкретніше, то стане очевидним, що господиня робить ряд помилок і вони псують все. Помилки ці можна легко виправити, коли відомо в чому вони полягають.

Помилка перша

Випічка може не вийдуть через неправильні рад, які були отримані від знайомих або друзів. Рецепт з всесвітньої мережі також краще брати, коли є кілька позитивних відгуків. На користь хорошого і перевіреного рецепту говорить наявність фотографій приготування.

Помилка друга

Не варто все складові страви відміряти приблизно. Необхідно суворо дотримуватися рецепту і користуватися кухонними вагами, щоб додавати саме необхідну кількість кожного інгредієнта.

Помилка третя

Не потрібно будь-якої інгредієнт при його відсутності замінювати на інший, навіть на дуже схожий. Вони при всій своїй ідентичності на перший погляд, можуть мати різні властивості. Не завжди і не всі можна заміняти.

Помилка четверта

Не варто піддаватися пориву імпровізації, завжди потрібно невідступно слідувати наявного рецептом. Коли написано, що борошно необхідно просівати, значить потрібно так саме і робити, а не просто її додавати. Кожен перевірений рецепт, який можна знайти, писався людиною і в нього, швидше за все, кекс або торт вийшли.

Помилка п’ята

Між поняттям змішати і збити існує відчутна різниця. Щоб з яєць вийшла піна, в якій багато повітря, їх збивають. Однак, якщо робити це після того, як вже додана борошно, то результат буде зворотним – повітря вийде повністю і твердий бісквіт забезпечений.

Помилка шоста

Застосовуються компоненти не тієї температури. Деякі інгредієнти краще обробляти, коли вони досить охолоджені або кімнатної температури. Вершки збивають, коли вони пройшли охолодження, масло після розпалювання застосовують остигле.

Помилка сьома

Не потрібно робити абсолютно ніякої паузи при випічці бісквіта, між тим, коли тісто замішується і тим, коли ставити його в шафу духовий. Робити це необхідно відразу. Для цього духовка повинна бути попередньо розігрітій.

Помилка восьма

Випічка може не виходити через неправильну підготовку форми або коли ця форма не такого розміру, як потрібно. Якщо форма змазана вершковим маслом занадто густо, то темні боки у кексу забезпечені. Щоб цього не відбувалося, можна форму маслом змастити і зверху присипати борошном, а все зайве просто витрусити.
Коли форма більше, ніж потрібно, можна отримати в результаті сухої корж, а коли менше, то погано пропечеться середина. Рекомендовані розміри форми часто вказуються в самих рецептах.

Помилка дев’ята

Неправильно виставлена ​​температура духовки. Часто подібна помилка допускається при роботі господині з новою, незнайомою духовкою. В цьому випадку краще придбати термометр і з його допомогою підібрати оптимальну температуру.

Помилка десята

Часто відкривати духовку під час процесу випічки або занадто рано. Кекси і коржі від температурних перепадів можуть впасти, і це неможливо буде виправити. За якістю приготування краще дивитися через скло духовки. Тільки в разі помітного підгоряння верху вироби, необхідно тут же накрити його звичайної фольгою.

Висновок

У кожної господині час від часу може щось не виходити. І це зовсім не означає, що вона нічого не вміє. Досвід приходить з роками, потрібно не один раз приготувати кекс або бісквіт для досягнення і закріплення бажаного результату. Поради, наведені вище, можуть допомогти початківцям господаркам в освоєнні кулінарного мистецтва.

(Visited 60 times, 1 visits today)