Як зробити мило своїми руками

         

Створення власного мила вигідне з багатьох причин: легко, креативно та корисно. Це не тільки краще для навколишнього середовища, а й більш економічно. Ось короткий і простий посібник про те, як приготувати власне мило в домашніх умовах.

Приготування мила в домашніх умовах — це приємний і недорогий спосіб задовольнити потреби вашої родини або створити чудові подарунки для ваших друзів. Ви можете зробити мило, використовуючи набір, але зробивши його з нуля, ви зможете обрати свої власні інгредієнти і створити мило відповідно до ваших потреб.

Як зробити мило своїми руками

Миловари відкривають нові рецепти, проводять майстер-класи, хваляться один перед одним власними шедеврами, і навіть заробляють на своєму хобі гроші. Існують також спеціальні книги та журнали для миловаріння. Але чи так просто зробити мило своїми руками?

Облаштуйте своє робоче місце для миловаріння

Найпростіше звільнити місце на кухні, так як вам буде потрібно розігрівати інгредієнти над плитою. Ви будете працювати з лугом, небезпечною хімічною речовиною, тому переконайтеся, що діти і домашні тварини не перебувають під ногами під час роботи.

Виготовляти мило можна навіть дома на кухні

Розправте газету над столом і зберіть наступне обладнання, яке можна знайти в Інтернеті або в місцевому магазині ремесел:

  • Захисні окуляри і гумові рукавички, щоб захистити вас від лугу.
  • Шкала для зважування інгредієнтів.
  • Великий чайник з нержавіючої сталі або емалі. Не використовуйте алюміній і не використовуйте горщик з антипригарним покриттям.
  • Скляний або пластиковий глечик з широким горлом, щоб тримати воду і луг.
  • Пластикова або скляна мірна чашка з двома чашками.
  • Пластикові або дерев’яні ложки.
  • Блендер-паличка, також званий занурювальним блендером. Це не є абсолютно необхідним, але скорочує час перемішування приблизно на годину.
  • Два скляних термометра.
  • Пластикові форми, які підходять для миловаріння в холодному процесі, або взуттєва коробка, або дерев’яна форма. Якщо ви використовуєте взуттєву коробку або дерев’яну форму, вирівняйте її пергаментним папером.
  • Кілька рушників для прибирання.

Крок 1 — Підбір інгредієнтів

Як правильно підібрати інгредієнти для миловаріння

Відміряйте наступні інгредієнти і відкладіть їх в окремі миски: 240 грам кокосового масла, 350 грам оливкового масла, 200 грам кави, 195 грам лугу, 1 столова ложка меленої кави і 1/3 чашки вівсяних висівок. Ви можете об’єднати мелену каву і вівсяні висівки в одну суміш зразу, якщо не хочете витрачати ще одну миску.

Крок 2 — Створення суміші

Акуратно вилийте луг в чашку з кавою і перемішайте. Поєднання цих двох речовин викличе хімічну реакцію, яка швидко нагрівається, тому завжди надягайте захисні рукавички. Ви також повинні переконатися, що ваша робоча зона чиста, щоб уникнути випадкових розливів.

Крок 3 — Змішайте масла

На повільному вогні розтопіть кокосове масло і додайте оливкову олію після того, як кокосове повністю розтопиться. Як тільки масла будуть правильно змішані, перевірте температуру за допомогою термометра. Температура повинна бути в районі 35-36 градусів по Цельсію.

Як варити мило в домашніх умовах

Крок 4 — Додайте луг

Перш ніж розпочати процес виготовлення мила, прочитайте попередження щодо безпеки, прочитавши інструкцію по роботі з лугом. Пам’ятайте про наступне:

  • Луг ніколи не повинен торкатися вашої шкіри, тому що можна отримати опіки шкіри.
  • Носіть захисні окуляри та рукавички завжди під час роботи з лугом та сирим милом.
  • Працюйте з лугом на вулиці або в добре провітрюваному приміщенні, щоб уникнути вдихання парів.

Додайте луг в масляний піддон. Перемішайте металевим віничком або блендером, поки суміш не досягне консистенції пудингу. Не забудьте надіти захисні рукавички під час заливки лугу, так як суміш все ще буде гарячою. Цей процес повинен зайняти від 5 до 10 хвилин по часу. Після того, як мило набуде правильної структури, змішайте вівсяні висівки і кавову гущу. Перемішайте до однорідної консистенції.

Ретельно перемішуйте металевим віночком або блендером, поки майбутнє мило не досягне консистенції пудингу

Крок 5 — Мило набуває форми

Після того, як все змішано вилийте розчин в мильну форму. Акуратно постукайте формою по столу кілька разів, щоб позбутися від пухирців повітря. Потім накрийте верхню частину форми щільним шаром пергаментного паперу та ізолюйте її рушником.

Залежно від розміру форми для затвердіння суміші необхідно близько двох днів. Через 48 годин ви можете безпечно видалити затверділе мило з форми. Після того, як мило вийшло, ви можете розрізати його на більш дрібні частини і згладити краї овочевим ножем.

Сформуйте з мильної суміші бруски меншої форми

Крок 6 — Затвердіння

Мило пройде стадію гелю та нагрівання протягом 24 годин. Розкрийте мило і дайте йому постояти ще 12 годин. Для повного створення мила потрібно близько чотирьох тижнів. Не користуйтесь милом до повного завершення процесу затвердіння. Протягом цього часу бруски слід зберігати в прохолодному місці, яке добре провітрюється. Такий довгий термін потрібен для того, щоб мило завершило процес омилення (позбавилось лугу). Це також допомагає випустити зайву воду. Якщо ви точно дотримувались вказівок, мило може мати легкий шар білої попелястої речовини на поверхні. Цей шар є нешкідливим і його можна зіскребти краєм старої лінійки або металевим шпателем.

Якщо мило має глибоку маслянисту плівку зверху — його не можна використовувати. Це відбудеться, якщо ваші вимірювання не були точними, ви не помішували інгредієнти досить довго, або якщо відбулась різка зміна температур лугу та олії при їх змішуванні.

Якщо мило взагалі не сформовано, або в ньому є білі або прозорі отвори, це означає, що воно є їдким і його не можна використовувати. Це викликано непомірним перемішуванням під час процесу виготовлення мила.

Рецепт виготовлення мила не є складним

Поради по додаванню ароматів

Наведений вище рецепт використовує кавову гущу, яка діє як натуральний скраб і служить в якості ароматизатора. Ви можете замінити каву ефірними маслами або іншими ароматами. Ви також можете замінити кокосове і оливкове масло на інше, або використати тваринний жир.

При використанні лугу контейнери використовуйте тільки для миловаріння. Ніколи не використовуйте що-небудь, що вступило в контакт з лугом, для регулярного приготування їжі.

(Visited 366 times, 1 visits today)