Як вибрати духовку

         

Хороша духовка повинна не тільки полегшувати і прискорювати роботу на кухні, але і бути зручною у використанні, легкої в догляді, безпечної і гарантувати відмінний смак страв, приготованих в ній.Вбудовувані духові шафи розрізняються в основному розмірами. Стандартні пристрої мають ширину близько 60 см і таку ж висоту. Цей тип духовки зазвичай має більшість зручностей, пропонованих в даний час. Компактна техніка менше за розміром. Залежно від виробника вони можуть бути приблизно на 10 см нижче або вже. Це моделі, призначені для невеликих інтер’єрів. Однак більші пристрої можуть мати ширину до 90 см. До того ж вони зазвичай досить високі і глибокі. Це одночасно дозволяє готувати кілька страв. Такі духові шафи добре підійдуть на просторих кухнях.

Інноваційні моделі духових шаф дозволяють готувати одночасно декілька страв. Якщо Вам інколи не захочеться готувати, то ідеальним вибором стане купити торти на замовлення у Львові

Спосіб відкриття

При покупці духовки варто задуматися, як її відкрити. Стандартне рішення – відкрити двері вниз. Також є моделі з боковим відкриванням, що зручно при установці духовки на більш високу стійку.
Телескопічні направляючі полегшують висування полиць і не утримують їх в стійкому положенні навіть в повністю висунутому стані. У свою чергу, візок для духової шафи являє собою систему, що дозволяє розсунути всю порожнину духової шафи. Це забезпечує легкий і безпроблемний доступ до кожного запеченого страви. Також доступні моделі з двох дверними дверима.
Важливою функцією також є Cool Door – дверцята духовки зроблена з двох шарів, зовнішня частина якої не нагрівається. Ця функція надзвичайно важлива, коли вдома є діти. Фасади традиційних духовок нагріваються до декількох десятків градусів, що може викликати опіки.

Духовки

Духовки

Вимоги яким повинна відповідати сучасна духовка

Якщо у нас немає особливих вимог, базових функцій духовок має вистачити.
Верхній нагрів – Нагріває верхню частину духовки за допомогою верхнього електричного нагрівача.
Нагрівання дна – нагрівання дна духовки, корисно для випічки пирогів або розігріву піци.
Верхній і нижній нагрів – найбільш часто використовувана функція приготування. Він полягає в одночасному нагріванні духовки верхнім і нижнім нагрівальними елементами.

Гриль – інтенсивний розігрів їжі зверху. Корисно для приготування м’яса, грінок і запіканок.
Циркуляція гарячого повітря – система циркуляції повітря, в якій вентилятор, взаємодіючи з нагрівачами, розподіляє гаряче повітря по всій духовці. Ця функція корисна для випічки пирогів, хліба, розморожування і розігрівання їжі. Функція конвекції дозволяє готувати одночасно на декількох листах.
Повітряний потік Grill me – функція, при якій вентилятор працює разом з grill me, запобігає розбризкування жиру на стінки духової шафи.

Інтенсивна випічка – одночасна робота нагнітача і верхнього і нижнього нагрівальних елементів.
Швидкий нагрів – дозволяє швидко нагріти духовку до потрібної температури, а потім переключитися на цільової режим нагріву.
Розморожування – розморожування продуктів за допомогою тільки вентилятора.
СВЧ-нагрівання – аналогічна функція
як працює мікрохвильова піч.
Обертовий рожен – режим роботи, призначений для приготування цільного курчати або гіроскопа.

Щуп для м’яса в духовці – температурний зонд завжди забезпечує ідеальне приготування страв.
Більше комфорту – додаткове обладнання та спеціальні функції однозначно полегшують роботу духовки, але перш ніж вибирати, давайте розглянемо, чи обов’язково ми ними скористаємося.
Зонд для м’яса – дозволяє контролювати температуру всередині страви. Після досягнення потрібної температури духову шафу автоматично вимкнеться і не повідомить вам про це сигналом.
Зберігати тепло – ця функція корисна для страв, що вимагають тривалого приготування при низькій температурі.
Піролітичне очищення – це система самоочищення, яка полягає в нагріванні внутрішньої частини духовки і спалюванні всередині неї всіляких забруднень.
Каталітична очистка – використовуються каталітичні вставки (потребують періодичної заміни). Вони покривають внутрішню частину духовки, гладкі і без пір, тому бруд не прилипає.
Каталізатор запаху – вловлює частинки запаху з парів, завдяки чому на шафах не скупчується жирна пил, а повітря не містить запаху запеченої посуду.
Таймер роботи духовки – дозволяє встановити час роботи духовки, після закінчення якого вона автоматично вимкнеться.
Електронна автоматизація програм – функція дозволяє вибрати вид блюда з великої бази страв в духовці, визначити його стан і вагу, а пристрій автоматично вибере відповідну програму випічки.
Парогенератор – дозволяє готувати і запікати на пару. Ця функція дозволяє зберегти харчову цінність, аромат і смак приготованих страв. Це також запобігає їх висихання.
Охолодження пари – функція запобігання опіків і відсутності запаху.
Панель управління з підсвічуванням – підсвічування дозволяє управляти духовкою, не включаючи світло в приміщенні.
Цифровий дисплей – відображає інформацію про обраних функціях на декількох мовах, в тому числі на польському.
Кольоровий дисплей – кольорові, прокручувати TFT-дисплеї дозволяють переглядати і вибирати фотографії різних страв і рецептів.
Подвійна камера – це перегородка в духовці, що розділяє її внутрішній простір на дві зони, з яких тільки одна може використовуватися для випічки. Це дозволяє випікати менші порції і знизити споживання енергії. Подвійна камера також дозволяє готувати дві різні страви одночасно при різній температурі.

Завдяки їм смачні страви може приготувати будь-який, навіть не має уявлення про мистецтво випічки. Це моделі, оснащені автоматичними програмами і електронної кулінарною книгою. У деяких навіть є десятки готових програм, що дозволяють ідеально випікати різні ласощі. Все, що вам потрібно зробити, це вставити блюдо і вибрати цикл духовки, відповідний його температурним вимогам. Зручність забезпечують рецепти, які відображаються на РК-панелі. У багатьох випадках кулінарну книгу можна доповнити вашим власним кулінарним досвідом або включити рецепти, знайдені в Інтернеті. Для цього використовується USB-роз’єм, встановлений в електронній панелі.

(Visited 29 times, 1 visits today)