Який холодильник вибрати: з фреоном чи ізобутаном?

         

Без потужного і надійного холодильника в наш час прожити вкрай непросто. Адже ми живемо не в США, в яких викидають в корзину для сміття свіжі «залишки». А готувати кожен день виявляється вкрай накладним чином для наших людей. Тому деколи краще зберігати приготовлену їжу на наступний день в сучасному холодильнику, який в наш час випускається не тільки в класичному однокамерному або двокамерному дизайні, але має в якості холодоагенту різні версії фреону.

У радянські часи широко використовувався холодоагент у вигляді R8 або навіть R12, але сучасні холодильники можуть мати всередині ізобутан у вигляді R600a. Але який холодоагент в наш час рахується кращим вибором для довготривалого зберігання продуктів?

Який холодильник вибрати: з фреоном чи ізобутаном?

Ще в радянські часи всі холодильники широко заправлялися холодоагентом R12 або R8. Дані холодоагенти з додатковим мінеральним маслом порахували вкрай практичними для більшої частини домогосподарств. Адже якщо станеться витік фреону, то внизу побутового приладу утворюється калюжа з фреонового масла.

Майстру залишиться тільки за допомогою газозварювання запаяти тріщину, зробити повне вакуумування всієї системи, і закачати всередину приблизний обсяг мінерального фреону. Як тільки всередині морозильної камери температура впаде до мінус 12 ° C, то можна з упевненістю вважати одне – ремонт закінчений.

Дані побутові холодильники часто відрізняються дещо завищеними показниками по частині споживання енергії, і мають індекс економічності у вигляді В або навіть С, що призводить до зростання споживання енергії. Але вони коштують недорого і дозволяють зберегти продукти протягом місяця. І якщо чесно – хто зберігає продукти довше? Іншими словами, якщо холодильник має дві або три «сніжинки», то він здатний заморожувати продукти до мінус 12-18 ° C, а це виявиться цілком допустимим фактором для більшої частини сімей.

Якщо для сім’ї потрібно зберігати продукти тривалий час і заморожувати до критичних низьких температур (до -24 ° C), то краще купувати моделі, заправлені новітнім фреоном в вигляді ізобутану (R600a).

Дана версія фреону цінна тим, що з легкістю дозволить заморозити продукти швидко і якісно. А обладнання витратить на це мінімум електричної енергії.

Споживання електричної енергії у даних версій однофазних холодильників часто досягає пікових значень, тобто доходити до A +++, що в реальній практиці певним чином гарантує одне – знижена витрата енергії. Якщо важливо дізнатися точні показники в галузі витрати енергії, то дізнатися це буде нескладно. Кращі двокамерні аналоги мають літраж до кілька сотень літрів і заправлені ізобутаном, ледь здатні споживати протягом 12 місяців понад 245 кВт електричної енергії.

Сучасний холодильник в інтер’єрі кухні

У порівнянні з аналогами радянської збірки, які в спеку споживають до 30-40 кВт на місяць, це вважається доволі малим показником – це надзвичайно мало по споживанню електроенергії. Іншими словами, якщо купити дуже дорогий холодильник з ізобутаном, то можна бути впевненим в одному – за рахунок відмінних показників економічності, він швидко окуповується в будь-якій сім’ї.

Мінус версій з ізобутаном – дуже дорогий ремонт, оскільки в систему майстру буде потрібно підкачати точний обсяг холодоагенту, який вказаний в паспорті холодильника. Але часто про це вкаже ще невелика наклейка. Для холодильної системи потрібно не більше 90 грамів ізобутану.

Якщо майстер все зробить правильно, тобто вакуумує систему, використає електронні ваги і закачає всередину точний обсяг ізобутану, то побутовий холодильник запросто пропрацює більше 10-ти років. Але внаслідок того, що ізобутан мінімально впливає на все холодильне «залізо», то такий холодильник запросто прослужить більше чверті століття.

(Visited 75 times, 3 visits today)